Můžeš dát mlsnout Misakimu jablíčko? Děkuju! ;).png?1828806360

Anebo si chceš rozmrazit Frosta?

blank.png

Ahoj!Jmenuji se k.vitek a je mi ** let.Jsem obyčejnej kluk, kterej  má rád koně... a fotbal aházenou a počítače.
Momentálně se snažím rozmnožovat jednorožce a chovat je.Většinu ostatních koní mám na trofeje.Chovám i nějaké ŠAMPIONY!
A abych nezapomněl!! Staronově se zaměřuji na Fríské koně. A pak taky hledám nejvhodnější plemena na jednotlivé dny do GrandPrix, jak do westernu, tak do klasiky...
Sháním KÁMEN  MUDRCŮ a nabízím POSEIDONŮV BALÍČEK!
Prodávám jen ty, kteří jsou v prodejích!     O jiné nepište!!!!
Prodám HŘÍBĚ  NA ŠAMPIONA....
PIŠTE  DO SZ
PŘIPOUŠTĚNÍ-O připouštění si klidně napiště, dám vám ho, ale bude to stát více než ty které tam mám aktuálně.
Od ledna CHOVNÉ FARMY V REKONSTRUKCI!! Ještě jsem to nedoladil.
Promiňte když neodpovím do týdne,jen nestíhám číst poštu.;).png?1828806360
  • Paráda!!! Teď jsem zjistil, když jdu zaznamenat stužky, že už 2 měsíce žádný můj koň nevyhrál ani jednu stužku. Takže, musím pochválit Léto, které 27. 5. vyhrálo soutěž v cuttingu "Bone cutting" a vyhrálo 9. stužku! A chválím i Jaro, to 28. 5. vyhrálo jubilejní 10. stužku, taky to byla soutěž v cuttingu s název "laso na tele".
  • Po pár dnech opět zasvítilo Léto v cuttingu :-) 27. 3. vyhrálo stužku v soutěži " Rangers do toho!!!". Přestávám stužky počítat (ehm, je to 8. stužka ;-) )... Jsou fakt dobří!
  • Fíha! 22. 3. a je tu další stužka! A tentokrát ji vyhrálo Léto, které jezdí klasiku... vyhrálo drezurní závod "Royal dressage". Díky!
  • A je to tu. Další den 18. 3. 2015 - další stužka! Tentokrát ji vyhrálo Léto, a to v soutěži cuttingu "Žandovská Telátka :)" Úžasní koňové :-D Léto už totiž získalo svoji druhou stužku.
  • Po pár dnech - 17. 3. 2015 - další stužka! Jaro získalo v soutěži cuttingu "Eternity Cutting" už 5. stužku! Fíha! Jsou dobří, ti moji koníci.
  • Je 13. 3. 2015 a Snowflake opět získal stužku! V drezurním závodě "Grand Dressage". Je to šikovný koník! Hlavně v zimě :-)
  • A je to! Do 3tice všeho dobrýho! 11. 2. můj Snowflake získal v drezuře "Stronger Shadows" stužku. Takže, to je 3. stužka v pořadí...
  • Uff... tak jsem čekal do 7. 2. 2015 na 2. stužku!!! Léto vyhrálo soutěž v cuttingu "Western Star Cutting". Úžasné!
  • Tak tohle musím zaznamenat!!Skvělá Myška Hanoverka!!!Dnes 4.7.2014 vyhrála stužku!Mojí první stužku! (B).png?1828806360
Gratulace!!
Fíha! 7. 11. 2014 jsem postřehl novou hranici gratulací. Dostal jsem 9.000 gratulaci! Richard 67 dostal malý dárek
21. 3. 2014 jsem dostal 5.000 gratulaci! jejeja dostane malý dárek 30. 10. 2013 jsem dostal 1.500 gratulaci! Ivca747 dostala malý dárek
18. 12. 2013 jsem dostal 3.000 gratulaci! Ač jsem se snažil sledovat... nevím, kdo ji poslal. Dárek zůstane u mě, pokud se dotyčný neozve.  
9. 12. 2013 jsem dostal 2.500 gratulaci! *Keki* dostane malý dárek
Téda  v žebříčku Popularity jsem se 12. 12. 2013 vyšplhal poprvé pod 100.!!! Úžasné 90. místo! Díky Vám všem! .
17. 11. 2013 jsem dostal 2.000 gratulaci! akdar5 dostala malý dárek  musím to opravit... dárek si nevyzvedla. Ale když bude chtít, má ho u mě schovaný!

Kód byl vygenerován Kódátorem.

PAMĚŤ



Hříběcí hry

upravené po změnách 8. září

Hry přidají všem hříbatům 60 bodů dovedností.

Pokud vám hry nevyjdou, nejspíš děláte jednu z těchto chyb:
-Nedodržujete přesně rozpis hříběcích her. Je nutné absolvovat celé hry, ne jen nějakou část!
- Hříbě nemá po vyhřebelcování 100 % morálky
- Uklikli jste se
Tyto hry jsou 100% funkční a nespočetněkrát vyzkoušené ;-)

Morálka musí být minimálně 94 %, proto v 6 měsících vyberte vhodné JC, hříbě vyhřebelcujte, napojte, dejte na louku na tak dlouho, aby mělo morálku 100 %, nakrmte a dejte spát.
Krmte vždy o 3 krmiva více, než hříbě požaduje, tzn. pokud se vám ukáže, že máte dát 5 krmiv, dejte 8, u 6 krmiv dejte 9 atd.

8 měsíců
vyhřebelcovat, hrát si 30 minut, nakrmit +3, 2 hodiny box, hrát si 8 hodin, pohladit, mrkev, napojit
10 měsíců
vyhřebelcovat, hrát si 30 minut, nakrmit +3, 2 hodiny box, hrát si 8 hodin a 30 minut, pohladit, mrkev, napojit
1 rok
vyhřebelcovat, hrát si 30 minut, nakrmit +3, 2 hodiny box, hrát si 9 hodin a 30 minut, pohladit, mrkev, napojit
1 rok 2 měsíce
vyhřebelcovat, hrát si 30 minut, nakrmit +3, 1 hodina box, hrát si 10 hodin, pohladit, mrkev, napojit
1 rok 4 měsíce
vyhřebelcovat, hrát si 30 minut, nakrmit +3, 1 hodina box, hrát si 10 hodin, hrát si 30 minut, pohladit, mrkev.

Hříběcí hry jsou, stejně jako celý výcvik založený na maximálním využití energie (když jí má kůň minimum, pohlazení mu "přidá" 12% , ale když má téměř všechnu, pohlazení mu nepřidá nic. Naopak to je u krmení, nejvhodnější je koně krmit, když má energie kolem 80%, čím jí má méně, tím také méně za krmení získá.. Mrkev přidává vždy 6% energie. A hlavně s ním nedělat nic, co energii přidává, když jí má 100%, protože jí může mít max 100% a nevyužije se..
 Vůbec to není o nějakém předpisu, jen o vhodné kombinaci: PŘÍJEM - VÝDEJ energie...

 Pokud chceš výcviku ještě "pomoci" - pojistit si získání všech 60 bodů, pořiď koni Achilovu patu (kůň může chodit spát až o půlnoci a klidně s 0% energie), Philotino pohlazení (lze získat až 12% energie navíc) nebo oboje, s těmito věcmi můžeš výcvik "kazit" jak chceš a pravděpodobně i tak získáš plný počet dovednostních bodů.

BLUP 100%

BLUP je genetický indikátor. Hraje roli při reprodukci, protože BLUP rodičů má vliv na potenciál hříběte v okamžiku jeho narození.


Do 100 BLUP se započítává:
 *   TRÉNINK (musíš ho trénovat, dokud nebude u jeho tří nejlepších dovedností z genetického potenciálu 100%),
 *   VYJÍŽĎKY (dávat ho na ně, dokud se ti budou ve třech nejlepších dovednostech připočítávat dovednosti),
 *   musíš ho přihlašovat do ZÁVODů, kde je alespoň jedna z jeho tří nejlepších dovedností (nejvýhodnější a nejrychlejší je /u některých plemen to,ale, nejde/ mu vybrat zaměření a potom konkrétní závod, ve kterém jsou potřebné všechny tři nejlepší najednou) a to tak dlouho, dokud se ti za ně budou dovednosti připočítávat - když máš hotovo, už se ti po poslání koně do závodu odečítá jenom "mínusová energie" a tato dovednost je napsána tučně.
 *   Kůň musí ještě VYHRÁT 20 ZÁVODů.
Potom bude mít BLUP 100 (musí být starší 10 let..)

 K BLUP ještě jedna poznámka - pokud dosáhnete BLUP 99,96 a už nevíte, co vylepšit, stačí nechat koně zestárnout a BLUP se změní na 100% .

Z koně dělá šampióna

jaký bude vrozený GP a dovednosti hříbátka: genetický potenciál obou rodičů, z nich průměr a přidat +/-1, vrozené dovednosti bude mít v případě, že oba rodiče mají BLUP 100% kolem 150, jestli klisna před ohřebením dostane Slzy Afrodité tak kolem 250, přesná výše vrozených dovedností záleží na kvalitě obou koní..
šampion potřebuje: super genetický potenciál + co nejvyšší dovednosti při narození + získání 60 dovedností hraním s hříbětem + výcvik + nutnost každodenního dávání na lekce v co nejlepším centru, aby za ně kůň dostával co nejvyšší bonus a to po celou dobu až do dovršení 25 let (dovednosti, které lze získat od 2 let průběžně z lekcí, už kůň nijak nezíská!!) - to je nutný základ, který lze navýšit o všechny existující bonusy, aby se tím tyto základní dovednosti navýšily..
kůň může maximálně dosáhnout: vrozený GP (kompletním výcvikem) + dovednosti při narození + 60 dovednostních bodů z hříběcích her + dovednosti z celoživotního (do 25let) dávání na lekce (výhodné je dát koni hned na 2 letech Vodu mládí, protože z lekcí získá dvojnásobek dovedností)... Více už jenom ve formě bonusů...
Bez toho ani kůň, který by měl geneticky nejlepší předpoklady šampionem nikdy nebude..

Výcvik:
 * 100% dokončení tréninku
 * 100% dokončení vyjížděk (potřeba energie postupuje: klus-cval-strmý svah //nebudu řešit pláž..//, každá vyjížďka přidává dvě dovednosti a k nim rychlost nebo výdrž //doba 0,5 a 1 hodina přidávají rychlost, vše od 1,5 hodiny výdrž// až do maxima co lze vyjížďkami získat //potřebná energie "na časový úsek" se s dobou mění také - na 1,5 hodiny kůň potřebuje méně energie než na 1 hodinu.. - lze toho využít (trénovat klus více na rychlost - 1/2 nebo 1 hodinu a strmý svah více na výdrž - od 1,5hodiny..), protože kůň potřebuje vytrénovat všechny dovednosti // )
 * dávání na soutěže (je třeba vyzkoušet, které soutěže dovednosti konkrétnímu koni přidávají a "soutěžit", dokud koni touto soutěží dovednosti přibývají)
 * výhra alespoň v 20 soutěží (při pořízení bonusového balíčku je tento "úkol" splnitelný mnohem dřív a jednodušeji..)
 Po dokončení má kůň všechny dovednosti tučně, BLUP 100% a může další dovednosti získávat už pouze každodenním dáváním na lekce.

Nápověda Howrse mi byla málo. A tak děkuju hráčkám AlexisBB a nikonikča za postřehy, které jsem si ověřil... a protože je paměť krátká, uložil jsem si informace do přezky.

Jsi mým Compteur gratuit návštěvníkem

Kamarádka si trošku hrála....udělala i mou prezentaci (grafička)