VEŘEJNÉ PRODEJE MAZLÍČKŮ:
compagnon-coccinelle.pngcompagnon-grizzly.pngcompagnon-abeille.pngcompagnon-kangourou.pngcompagnon-chevre.pngcompagnon-chat.pngcompagnon-lapin.pngcompagnon-ours.pngcompagnon-papillon.pngcompagnon-singe.pngcompagnon-mouton.pngcompagnon-chien.pngcompagnon-poule.pngcompagnon-hibou.pngcompagnon-pingouin.pngcompagnon-chameau.pngcompagnon-ecureuil.pngcompagnon-hirondelle.pngcompagnon-zebre.pngcompagnon-tortue.pngcompagnon-girafe.pngcompagnon-grenouille.pngcompagnon-akita-inu.pngcompagnon-herisson.pngcompagnon-panda.pngcompagnon-weta.pngcompagnon-lama.pngcompagnon-orque.pngcompagnon-autruche.pngcompagnon-ara-ailes-vertes.pngcompagnon-singe-neige.pngcompagnon-ow.pngcompagnon-phenix.pngcompagnon-griffon.pngcompagnon-shika.pngcompagnon-kyubiko.pngcompagnon-skoll-hati.pngcompagnon-namazu.pngcompagnon-dragon-3.pngcompagnon-dragon-2.pngcompagnon-dragon-1.pngcompagnon-dragon-4.pngcompagnon-fantome-3.pngcompagnon-fantome-1.pngcompagnon-fantome-2.pngcompagnon-dragon-axolotl.pngcompagnon-sanglier.pngcompagnon-fee.png
companion-axolotl-2.pngcompanion-armadillo-2.pngcompanion-cardinal-2.pngcompanion-gecko-1.pngcompanion-raie-manta-1.pngcompanion-porc-epic-1.pngcompanion-chauve-souris-2.pngcompanion-axolotl-1.pngcompanion-armadillo-1.pngcompanion-dauphin.pngcompanion-iguane-1.pngcompanion-raie-manta-2.pngcompanion-iguane-2.pngcompanion-chauve-souris-1.pngcompanion-alebrijow.pngcompanion-cardinal-1.pngcompanion-gecko-2.pngcompanion-jaguar.pngcompanion-raton-laveur-2.pngcompanion-raton-laveur-1.pngcompanion-porc-epic-2.png
compagnon-cat-sidhe-5.pngcompagnon-cat-sidhe-8.pngcompagnon-cat-sidhe-4.pngcompagnon-cat-sidhe-3.pngcompagnon-cat-sidhe-2.pngcompagnon-cat-sidhe-7.pngcompagnon-cat-sidhe-1.pngcompagnon-cat-sidhe-6.png
compagnon-ezoshika.pngcompagnon-kaeru-no-senshi.pngcompagnon-koi.pngcompagnon-kyuubi-no-kitsune.pngcompagnon-tengu.pngcompagnon-okami.pngcompagnon-neko.pngcompagnon-sown-goku.pngcompagnon-itachi.pngcompagnon-kamaitachi.pngcompagnon-kojika.pngcompagnon-okuri-inu.pngcompagnon-tora.pngcompagnon-banken.pngcompagnon-nekomata.pngcompagnon-tsuchinoko.pngcompagnon-kaeru.pngcompagnon-kingyo.pngcompagnon-komainu.pngcompagnon-ryu.pngcompagnon-tsuru.pngcompagnon-kitsune.pngcompagnon-shiba-inu.png
compagnon-monstre-28.pngcompagnon-monstre-12.pngcompagnon-monstre-2.pngcompagnon-monstre-3.pngcompagnon-monstre-13.pngcompagnon-monstre-16.pngcompagnon-monstre-25.pngcompagnon-monstre-15.pngcompagnon-monstre-27.pngcompagnon-monstre-11.pngcompagnon-monstre-6.pngcompagnon-monstre-14.pngcompagnon-monstre-8.pngcompagnon-monstre-4.pngcompagnon-monstre-24.pngcompagnon-monstre-18.pngcompagnon-monstre-20.pngcompagnon-monstre-21.pngcompagnon-monstre-10.pngcompagnon-monstre-5.pngcompagnon-monstre-7.pngcompagnon-monstre-19.pngcompagnon-monstre-1.pngcompagnon-monstre-9.pngcompagnon-monstre-17.pngcompagnon-monstre-23.pngcompagnon-monstre-26.pngcompagnon-monstre-22.png
compagnon-surgeon-fish.pngcompagnon-cow-fish.pngcompagnon-clownfish.pngcompagnon-crab.pngcompagnon-giant-squid.pngcompagnon-krill.pngcompagnon-jellyfish.pngcompagnon-sea-turtle.pngcompagnon-lion-fish.pngcompagnon-seahorse.png
Vycpaný jednorožec, Ermine, Liška
Malá chobotnice, Cath Palug,   
Cat-sith (nové)
Kočka cat-sith, Perská kočkaKočka pampová, Bílý tygr, Lvice
Cu-sith
čivava, Skotský teriér, Kokršpaněl
Border kolie, Šarpej, Sibiřský husky, Německá doga, Bernardýn 
Nebeské piňaty
Karančo, Kardinál, Skalňák, Kolibřík, Arassari řasnatý, Amada Gouldové, Fregatka vznešená, Andulka, Papoušek, Fénixova piñata
Kreslená zvířata
Malá chobotniceLizanion, Císař mrazík
(odkazy do prodejů, já sama mazlíčky neprodávám)
*bonusy mazlíčků v JC 

ODKAZY NA KONĚ:
givre.pngxanthos.pngtopaze.pngtopaze.pngtopaze.pngtopaze.pngtopaze.png

archimede.png

Odkaz na černou perlu (pravidla, rámečky...):
perle-noire.png

NÁPOVĚDA

hp -
hrubé pasy - prodáte koně za 100p a v ceně je už i 10%, dostanete tedy jen 90p (90p = čisté pasy z té 100 hrubých)
čp
- čisté pasy - prodáte koně za 100p + 10% do pokladničky, nakonec tedy za 112p
_______________

Hříbecí hry
Postup podle ,kterého lze udělat 100% hříbecí hry bez kašny v obyčejném boxu bez výbavy
6 měsíců
ustájit koně v JC (lépe se sprchou) Hříbě vyhřebelcujte, napojte, pohlaďte , nakrmte +3 a uložte ke spánku.
8 měsíců
Vyhřebelcovat, napojit, hrát si 30 minut(+0,6 dovedností) , nakrmit + 3kg navíc, hrát si 8 hodin (+9,6 dovedností), pohladit, mrkev a uložte ke spánku.
10 měsíců
Vyhřebelcovat, napojit, hrát si 30 minut(+0,6 dovedností), nakrmit + 3kg navíc, hrát si 8,5 hodiny(Dovednosti: +10,2), pohladit, mrkev a uložte ke spánku.
1 rok
Vyhřebelcovat, napojit, hrát si 30 minut, nakrmit + 3kg navíc, hrát si 9,5 hodiny(Dovednosti: +11.4), pohladit, mrkev a uložte ke spánku.
1 rok 2 měsíce
vyhřebelcovat, napojit, hrát si 1 hodinu(Dovednosti: +1.2), nakrmit + 3kg navíc, hrát si 10 hodin(Dovednosti: +12), hrát si 30 minut(+0,6 dovedností), pohladit, mrkev a uložte ke spánku.
1 rok 4 měsíce
vyhřebelcovat, napojit, hrát si 1 hodinu(Dovednosti: +1.2), nakrmit + 3kg navíc, hrát si 10 hodin(Dovednosti: +12), pohladit, mrkev a uložte ke spánku.)
________________
Starání o koně
  • krmení se přidá nejvíce energie pokud má kůň hodně energie (krmit kolem 70-80 energie u dospělých koní)
  • pokud se kůň využívá, může se dávat stejně jádra jako krmiva i když měřič ukazuje jinou dávku.
  • stejně tak pokud se s koněm akce nedělají, nemusí se dávat žádné jádro.
  • pohlazení dá nejvíce energie pokud má kůň 0 energie
  • vždy prvně hřebelcovat (popř dát i drť) pro doplnění morálky (akce spotřebují méně energie)
________________

Jak nejlépe vydělat equus?
  • nabízejte připouštění (dobrý hřebec může vydělat opravdu hodně, ale ani slabší kůň není k zahození přeci jen vám alespoň 500 dá - to je víc, něž z něj budete mít za několik soutěží)
  • registrujte koně do Grand Prix
  • registrujte božské koně do soutěží
  • Chovejte krávy (nejlépe největší louky se žlabem) a z kůže něco vyrábějte - to pak prodávejte
  • z akcí
  • JC s velkým počtem míst, bez omezení dovedností a nabízených bonusů
    ________________

    Chcete do nějakého týmu, nebo tým přímo založit? 
    Pokud se chcete přidat do elitnějšího týmu, počítejte s tím, že budete muset pravidelně sbírat RB, aby jste mohli vyBLUPit dostatek koní (BLUP 100 = 40RB, klisny více, kvůli rození).
    Předem si rozmyslete, jestli budete mít na takový tým čas.
    Jak se přidat? prohledejte prezentace týmů, a pokud píší, že hledají nové členy, napište vedoucímu.
    Chcete vlastní tým? Pokud nemáte VIP, nezbývá něž nějakého najít a požádat jej o založení. Vím jaké to je začít hrát a chtít vlastní tým, ale dobře si to rozmyslete. Vedení týmu není zrovna to nejjednodušší, navíc nějaký tým rozjet není nejlevnější a nejrychlejší, dostat se mezi elitu trvá. 
    Pokud chcete mít elitní tým, je také dobré založit vlastní linii po koních OG a všechny koně BLUPit na 100!   
    _____________

    Jak začít s kresbou do kreativního prostoru?
    V prvé řadě by to chtělo prostudovat anatomii koně, zkoušejte si na papíru malovat koně podle fotek. Soustřeďte se na stavbu těla, svaly, kde je stím a kde světlo....
    Myslíte, že už to trochu zvládáte? můžeme to zkusit digitálně...
    1. Stáhněte si program (Paint tool SAI, MediBang, krita, photoshop, gimp...) a ozkoušejte si jej - každému sedí jiný, zkuste si jich více.
    2. Zkuste si ve vybraném programu různě čmárat, ozkoušejte různé štětce a jejich nastavení. 
    3. Sledování druhých (např. na youtube) může také pomoci
    4. Dělat lineart (náčrt) v programu myší moc nedoporučuji, vyfoťte si koníka, kterého jste namalovali na papíru, vložte fotku do programu a na nové vrstvě si jej obtáhněte.
    5. Na další vrstvě stínujte...

    Je dobré vložit si i pár fotek koní, ať už kvůli anatomii, tak i barvě - hnědý kůň není pouze hnědý a černý pouze černý, využíváte mnoho barev, aby výsledek nebyl mdlý jednobarevný kůň.

    Pokud vás digitální kresba zaujala a baví vás, rozhodně doporučuji koupit grafický tablet. Sama jsem s koupí dlouho váhala a bála se, že to bude příliš složité, ale není, je to mnohem lepší.

    V neposlední řadě doporučuji přidat se na Discord server, kde pokaždé někdo poradí (jak se přidat ve vedlejším okně prezentace prezentace, dole na plakátku).

    Moc vás prosím, nekraďte cizí ilustrace a nepokládejte je za své, to stejné s obtahováním fotek, na které nemáte povolení - věřte, že na vše se přijde!!
    ______________

    Zestužení soutěží
    - Nejlepší je požádat nějaký tým, který vám i po zestužení bude soutěž pravidelně odjíždět.
    - Pokud nechcete soutěž rezervovat nějakému týmu, je nejlepší mít vlastního stužáka, do soutěže si ho přihlašovat a čekat až se přidají další a soutěž se neodběhne - takhle pořád, dokud stuha nebude.
     - V mých oblíbených koních najdete marwíka (cval), curlyho (cutting) a klusáka (klus), které vám mohu do soutěže dohodit.
    __________
    Výhra stuhy v soutěžích
    - základem je dobrý kůň (upozorňuji, že genetika není vše, jsou třeba i vrozené dovednosti, pokud si tedy koně rodíte sami, je třeba mít nejlepší genetiku, oba rodiče vyblupené a použít slzy - pak má hříbě šanci), nejlepší je koně koupit od elitního týmu
    - pokud chcete vážně dobrého stužáka nebo rovnou granda (nejlepší koně od týmů), sežeňte centrum s nejvyšším bonusem a dejte koni vodu mládí, hned jak to jde.
    - koně úplně vytrénujte a do 25 let dělejte mise, dejte bonusy (pozor - ozuby dají bonus do aktuálně nejlepší dovednosti) 
    - STUHY SE NEOBJEVUJÍ? problém může být, že kůň nemá 20 vyhraných soutěží nebo je prostě moc slabý a nedostane se do požadovaných úrovní.

    Nápověda k JC na stránce toho mého

    Máte dotaz, nebo nápad, co by zde mohlo být více zmíněno? Ozvěte se mi. :D


buttoncc.png

Sháním člověka s kaktosem, který by mi stvořil irského huntera

_______________________________________________

INFO
Pro lepší orientaci ve hře jsem pro nováčky a méně aktivní hráče sepsala malou nápovědu v okně vedle a v prezentaci JC
Pokud je něco dalšího s čím si nevíš rady, tak klidně napiš, už tu smrdím tak dlouho, že bych na většinu dotazů odpověď znát měla.

Na zprávy často odpovídám opožděně. Pokud je potřeba je mě lepší kontaktovat jinde (discord/instagram)

Přátelství přijímám - v akcích pomáhám a nic za to nechci.

Mám i SK účet špačekCZ na kterém je několik mých obrázků v KP, nejedná se o zloděje.

Můžete ode mě žádat vrácení koně, ale pozor! chyba vznikla na vaší straně a já za ni platit nebudu, cenu, kterou jsem zaplatila tudíž budu chtít vrátit celou (vaši prodejní hrubou cenu, za kterou jsem koupila, budu požadovat v čistém - tzn. koupím za 10000, vracím za 11200).
Když vidím podezřelé prodeje, tak koně i schválně vychytávám, už jsem takhle 2x zachraňovala týmáky, nemám potřebu nikoho obírat.
_______________________________________________

PRO NIB CHOVATELE

Měla bych mít všechna plemena koní po OG v původní genetice, nemám problém s nimi někomu připustit nebo odrodit koně (plno jich ale není bluplých, je tudíž možné, že bude třeba zařídit dohoz do soutěží) - cena minimální tedy 500eq
Koně po OG ráda sbírám, pokud nenajdete NIB chovatele, tak ráda do 50 000eq odkoupím.
_______________________________________________

OSTATNÍ
Ow: Přihlašuji se , kde to jde. Je možné, že se ze stejných adres přihlašuje i někdo jiný, nevím. Občas jsem také přihlášená na PC i mobilu zároveň.
_______________________________________________

Koupím koně se zlatými jablky od Leniky a Bughs, která ještě nemám. Nabízím do 40 hp.
_______________________________________________

Ve pokud to bude v mých silách tak poradím, pomůžu, klidně i pokecám (hlavně králičí - a i celkově zvířecí -  maniaci a čtenáři fantasy jsou vítáni)...

Závěrem bych chtěla říct, že se nikdo nemusí bát mi napsat, věkem se sice již nějakých pár let řadím mezi dospělce v hlavě jsem ale stále malý děcko. Není potřeba mi ve zprávách vykat, zdravit dobrým dnem (nazdar stačí xD), klidně pište stylem jako kterémukoliv kamarádovi... jsme na hře s koníčkama, není třeba formalit ani spisovnosti, ale pokud to někomu vyhovuje, tak v tom samozřejmě nikomu nebráním a uzpůsobím se.